IK Oden

Referat: Hökåsen BK - IK Oden

Ruskigt höstväder, kallt och regnigt på Hökåsens IP.
En svårspelad plan som vi behärskade väldigt bra med snabbt passningsspel och många målchanser.
Första fem minuterna hade vi fyra klara målchanser varav åtminstone någon hade resulterat.
Istället stack Hökåsen upp i sitt första anfall och höll på att ta ledningen men Linus gjorde på nytt en otrolig reflexräddning när bollen var på väg in vid bortre stolpen!
När sedan Eddie bommade en straffspark så tänkte man att det skulle bli som ifjol när Hökåsen stal två poäng av oss i matchens sista spark.
Men Karwan frälste oss på den efterföljande hörnan när han spänstigt nickade in Rasmus P:s fint slagna hörna.
Och strax därefter revanscherade sig Eddie genom att sätta 0-2 på ett friläge som Karwan spelade fram till genom att vinna ett motlägg!
Vi var nu inne i ett bra stim och efter 25 minuter kom även 0-3 på ett oerhört snyggt anfall. Det var dubbla överlapp på Jonte R och Rasmus P och sedan spelade Rasmus P tillbaka till Jonte R som bombade in bollen i högra hörnet med sin vänsterfot!
Vi kunde ha gjort ytterligare något mål innan paus men Hökåsens målvakt kunde med både tur och skicklighet hålla siffrorna nere.
1:a halvlek:
2' Karwan spelar fram Ranny som går ner mot kortlinjen och försöker hitta in till Eddie men bollen touchar en försvararer och går i stolpen och sedan ut till hörna
3' Rasmus P lägger en inåtskruvad hörna från höger som håller på att gå direkt i mål men målvakten boxar bollen stolpe ut!
3' Bollen rensas ut till Rasmus P som spelar Oskar P som försöker lyfta in bollen i bortre krysset men målvakten slänger sig och styr till ny hörna
4' Erik lägger en hörna som touchar huvudet på en försvarare och går fram till Jocke J som nickar över med öppet mål
7' Hökåsen får en jättechans på ett inlägg från vänster som går till fri spelare vid bortre stolpen som skjuter ett hårt skott men Linus hinner förflytta sig i sidled och räddar!
11' Instick av Hökåsen och skott över i bra läge
13' Jonte R spelar fram Rasmus P som slår ett bra inlägg som Eddie nickar utanför
14' Oden får straffspark när en Hökåsen-spelare tar med handen i eget straffområde
15' Eddie lägger en ganska svag straffspark som målvakten räddar till hörna
16' 0-1 Oden genom Karwan (assist Rasmus P) nickmål på hörna
18' 0-2 Oden genom Eddie (assist Karwan)
21' Nr 35 i Hökåsen vinner bollen och skjuter ett bra pressat skott som Linus räddar
25' 0-3 Oden genom Jonte Radvogin (assist Rasmus P)
30' Inläg från höger av Ranny som Eddie tar emot på bröstet och sedan skjuter ett volleyskott som touchar en försvarare och räddas av målisen
32' Nytt inlägg som Karwan nickar och målvakten räddar
33' Snabb kontring av Oden som avslutas med att Jonte R skjuter en höger yttersida, stenhårt men bollen skruvar sig utanför högra stolpen
34' Erik slår en sidledspassning mot bortre stolpen som Jonte R avslutar på men bollen studsar upp något så att det blir rätt höjd för målvakten som styr bollen i ribban och ut till hörna!
35' Inlägg av Erik till Eddie som nickar över i ypperligt bra läge
38' Hökåsen tar sig fram till friläge och skott som Linus räddar
41' Långt frisparksinlägg av Oskar P som håller på att gå över målvakten in i mål men han lyckas på något sätt tippa bollen till hörna
42' Hadi skickar in en hög boll i straffområdet som tar en konstig bana och håller på att ställa målvakten som dock lyckas med en enhandsboxning så att bollen går bort från målet

I andra halvlek satte Hökåsen en hög press i början som var nära att resultera i mål på ett farligt inlägg som nickas utanför av en helt omarkerad spelare! Istället avgjorde vi matchen genom att göra 0-4 när Erik snappade upp en för lös passning och drev förbi försvararna innan han kyligt placerade in bollen i högra hörnet med vänsterfoten.
Sedan kom ett av säsongens snyggaste mål när Erik lyfte bollen till Eddie som drog till på volley och bollen for som en projektil upp i nättaket utan chans för den duktige målvakten!
Vi fortsatte skapa chanser men missade en del innan Hökåsen gjorde självmål, lite otur för försvararen som skulle styra bort Rannys markinlägg men istället styrde in den i eget mål.
I slutet av matchen gjorde Karwan sitt andra mål i matchen då han nickade in Rasmus P:s precisa inlägg, tillika Rasmus tredje assist i matchen!
Det blev inga ytterligare mål utan snarare farligt när mörkret föll in så at man knappt såg bollen.
Men det blev en klar seger med 0-7 mot ett tappert kämpande Hökåsen.
2:a halvlek
47' Farligt inlägg av Hökåsen till omarkerad spelare som nickar utanför i jättefint läge!
50' 0-4 Oden genom Erik (utan assist)
51' Bollvinst av Hadi som driver framåt och skjuter ett bra skott som målvakten räddar till hörna
52' Hörna Oden som nickas bort men bollen slås in i straffområdet igen till Jocke J som försöker tåa in bollen men skottet går utanför
54' Jocke J lägger en perfekt djupledsboll till Ranny som slår ett inlägg som målvakten boxar ut till Rasmus P som drar till på volley men tyvärr går bollen utanför
55' 0-5 Oden genom Eddie (assist Erik) volleyskott i mål
56' Erik och Hampus lägger en kort hörna och passar sedan ut till Oskar P som skjuter men bra räddning av målvakten
60' Linus håller på att ställa till det när han dräller med bollen, lyckas dribbla bort motståndaren som pressar honom men slår sedan en felpassning till en annan opponent som skjuter mot tomt mål, som tur var går bollen stolpe ut!
61' Erik spelar fram Hampus som testar skottlyckan men bollen går utanför
63' 0-6 Oden självmål av Hökåsen (assist Ranny)
65' Rasmus P tar sig fram till skottläge och får på en bra träff i det blöta gräset men målvakten står rätt placerad och räddar
66' Snabb kontring med flera spelare inblandade då Eddie hittar Erik som sedan friställer Hampus som har otur när bollen studsar upp i skottögonblicket och skottet går högt över ribban
73' Hampus spelar en sidledspassning till Eddie som får kanonträff men målvakten reagerar snabbt och slänger sig och räddar
75' Hampus passar nu till Oskar P som skjuter och ny räddning av målvakten
76' 0-7 Oden genom Karwan (assist Rasmus P) nickmål
77' Gult kort på nr 14 i Hökåsen för snack
79' Hampus spelar fram Eddie som hittar Ali som har bra läge men får dålig träff på skottet som enkelt räddas av målvakten

En av säsongens bästa matcher rent spelmässigt då vi höll högt bolltempo, vilket gav massor med målchanser och en hel del mål dessutom. Det var många bra spelare, egentligen hela laget men jag måste lyfta fram Karwan för hans oerhörda arbete kryddat med två nickmål och en assist dessutom! Inte illa av en 42-åring!